Mukačevo - Užhorod

Destinácia: Ukrajina, Zakarpatská oblasť
Kód zájazdu: 1093662
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

PROGRAM:

1.deň:

Odchod z Prešova v ranných hodinách. V popoludňajších hodinách príchod do mesta Mukačevo. Po krátkej prestávke sa vydáme spoznávať centrum mesta. Prejdeme bulvárom Korzo s námestím, pozrieme si Grunsteinský palác, bronzovú sochu Alexandra Duchnoviča či Katolícku katedrálu sv.Martina. Nebude chýbať ani nádherná budova Mestskej Radnice, ktorú si každý návštevník určite zapamätá. Individuálne voľno na obed. Po prestávke pokračujete návštevou hradu Palanok, kedysi najsilnejšia pevnosť rakúskeho cisárstva na východe, považovaný za jeden z najkrajších hradov na Zakarpatskej Ukrajine s múzeom a expozíciami celého Zakarpatia. Na hrad sa oplatí určite zájsť aj keď máte nejaké želanie, ktoré sa Vám vraj splní, pokiaľ chytíte prst sochy Fedora Korjatovyča. Fakultatívne možnosť večere v tradičnej ukrajinskej reštaurácii. Presun na ubytovanie do mesta Užhorod. Ubytovanie, nocľah.

2.deň:

Po raňajkách pešia prehliadka historického centra mesta, jeho ulicami po kamenných kockách z čias rakúsko-uhorska. V meste sa mieša stredoveká architektúra z rakúskych čias, z československej éry a nakoniec aj sovietskej moderny. Pozrieme si Chrám Krista Spasiteľa, ktorý je hlavným katedrálnym chrámom pravoslávnej cirkvi na Ukrajine, bustu T.G.Masaryka, Československé námestie, vkročíme za hradby Užhorodského hradu, kde uvidíme jedinečnú zbierku strelných zbraní, skamenenú kostru tuniakov, ktorých vek je 36mil. rokov a tiež spoznáme históriu Zakarpatia od stredoveku do dnešných dní. Zastavíme sa aj v miestnej čokoládovni, ktorá patrí k najlepším v okolí s ručne vyrábanou čokoládou a nevynecháte ani ortodoxnú synagógu, postavenú v maurskom štýle, v súčasnosti ako koncertná sieň. Individuálne voľno na obed. Vo popoludňajších hodinách možnosť návštevy známeho užhorodského trhu, kde si môžete za výhodné ceny nakúpiť takmer čokoľvek. Individuálne voľno na nákupy. Pokračovanie po trase na Slovensko.

Cena zahŕňa:

doprava autobusom, 1x ubytovanie s raňajkami, sprievodca CK, miestny sprievodca

Cena nezahŕňa:

cestovné poistenie 2€/os/deň, vstupy a ďalšie služby mimo programu

CK si v prípade nutnosti vyhradzuje právo zmeny trasy a poradia programu pri zachovaní obsahu zájazdu, prípadne iným dopravným prostriedkom počas prehliadky miest.
Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny zájazdu je nevyhnutných najmenej 30 účastníkov.

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,20 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 35,18 TRY
Americký dolar  EUR 1,09 USD

Zobraziť všetky »