Česko a Rakúsko - brehmi Dunaja a Vltavy

, autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Český Krumlov, hrad , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Lipno nad Vltavou, jazero , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Český Krumlov, hrad , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Melk, benediktínsky kláštor , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Linz, panoráma mesta s katedrálou , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Linz, historické centrum mesta , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Rožmberk nad Vltavou, hrad , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Lipno nad Vltavou, lanovka , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Lipno nad Vltavou, Cesta v korunách stromov , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Lipno nad Vltavou, Cesta v korunách stromov , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Kerms an der Donau, Steinerova brána , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Český Krumlov, Panoráma mesta , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Český Krumlov, Panoráma mesta , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Třeboň, hlavné námestie , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, Třeboň, hrad , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, mapa , autobusový poznávací zájazd, Česko a Rakúsko, leták
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1266126
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Trojdňový poznávací zájazd pozdĺž tokov riek Dunaj a Vltava. Bohatý program nesklame. Na začiatok urobí dojem impozantný kláštor Melk, slávny z románu Meno ruže, zážitok upevní mesto Linz, dobrá atmosféra pokračuje cestou v korunách stromov v Lipne nad Vltavou a korunu zájazdu nasadí Český Krumlov so zámkom a historickým centrom mesta, ktoré je na zozname UNESCO.


Ubytovanie: 2x v hoteli

Stravovanie: 2x raňajky


Krems an der Donau  - Melk - Linz - Lipno nad Vltavou - Rožmberk nad Vltavou - Český Krumlov -  Třeboň - Jindřichuv Hradec


Česko:

Rakúsko:


Doprava:
autobusová

Program:

1. deň – odchod zo Slovenska v ranných hodinách, presun do oblasti Wachau, ktorá je od roku 2000 zapísaná na zozname UNESCO a dnes patrí k najnavštevovanejším oblastiam Rakúska. Prvou zastávkou je starými múrmi obohnané pokojné mesto Krems an der Donau, hlavné mesto vinárstva Dolného Rakúska - prehliadka centra mesta. Presun do dedinky Durstein na ľavom brehu Dunaja s barokovým kostolom s modrou vežou a zrúcaninou hradu Keunring, na ktorom rakúsky vojvoda Leopold V. väznil kráľa Richarda I. Levie srdce.  Príchod  do mestečka Melk s impozantným benediktínskym kláštorom, ktorý preslávil vo svojom románe Meno ruže -  Umberto Eco. Návšteva rozľahlého komplexu hrdo stojaceho na vysokom skalnom výbežku: nádvorie, barokový kostol, mramorová sála, knižnica považovaná za jednu z najkrajších v Rakúsku s rukopismi z 9. – 15. storočia, cisársky trakt, v ktorom je v múzeu vystavený Melkský kríž, považovaný za skvost stredovekého zlatníckeho umenia. Presun do hlavného mesta Horného Rakúska, Linzu. Staré mesto očarí významnými renesančnými stavebnými pamiatkami - rozsiahly Landhaus (krajinský parlament), Stará radnica, Mozartov dom, v ktorom skomponoval v roku 1783 „Linzer Symphonie“. Mesto je známe tiež vďaka najstrmšej železničnej trati v Európe, ktorá vedie na mestský kopec s panoramatickým výhľadom. Individuálne voľno, ubytovanie a nocľah.

2. deň – raňajky, presun do Lipna nad Vltavou, pôvodnej drevárskej obce, ktorú vybudovanie vodnej nádrže Lipno v polovici 20. storočia zmenilo na vyhľadávané rekreačné stredisko. Lanovkou alebo pešou chôdzou je možné presunúť sa k jedinečnej „Stezce v korunách stromů“, odkiaľ sa naskytá pohľad do širokého okolia, fakultatívne plavba loďou, presun do neďalekého Rožmberku nad Vltavou, k jednému z najkrajších českých hradov. Prehliadka hradu pochádzajúceho z polovice 13. storočia , tvoreného Horným a Dolným hradom, ktorý po mnohých prestavbách získal podobu novogotického sídla v anglickom štýle. V Rožmberskej sieni je možné zhliadnuť portrét Bielej pani Perchty, ktorá sa tu podľa povesti dodnes zjavje. Pokračovanie do Českého Krumlova (UNESCO), ktorého neopakovateľnú atmosféru dotvára rieka Vltava - prekrásne historické centrum, zámok s rozsiahlou záhradou, unikátnym otačavým hľadiskom, medveďou priekopou a hradnou vežou, ktorú Karel Čapek označil za "najvežovatejšiu" vež akú kedy videl. Individuálne voľno. Ubytovanie a nocľah.

3. deň. - raňajky, presun do mesta Třeboň, kedysi významného centra rybárstva v Čechách, prehliadka zámku spojeného s Rožmberským a Schwarzenberským rodom, námestia s meštianskymi barokovými a renesančnými domami. Pokračovanie do malebného mesta Jindřichuv Hradec, prehliadka zámku s povestnou čiernou kuchyňou, kde podľa povesti varievala Biela pani kašu pre miestnu chudobu. Kostol Nanebovztia Panny Márie, cez ktorého nádvorie prechádza 1. poludník západnej dĺžky. Návrat na Slovensko v podvečerných hodinách.


V cene je zahrnuté:
doprava luxusným autokarom, 2x ubytovanie v hoteli s raňajkami, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: palivový príplatok 5 EUR, pobytová taxa (platba na mieste cca 2 EUR/os./noc),. odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie (vrátane poistenia COVID) KOMFORT 3,70 EUR/os./deň alebo PLUS 4,70 EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 40 EUR/os. (platba na mieste v miestnej mene). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 75 EUR/2 noci, miestenka 10 EUR, príplatok za dvojsedadlo 80 EUR. Nástupné miesta: BA bez príplatku, NR, TT - 10 EUR, NZ, KN, TO, PN, PE - 15 EUR, TN, ZH, PD, DUB, NM - 20 EUR, BB, ZV, PB, ZA - 25 EUR.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
3 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Linz | Lipno nad Vltavou | Český Krumlov | Jinřichuv Hradec

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »