Schönbrunn Zoo a Zámok

Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok, poznávací zájazd Schönbrunn Zoo a Zámok, poznávací zájazd Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok - Schönbrunn Zoo a Zámok -
Destinácia: Rakúsko, Viedeň, Schonbrunn
Kód zájazdu: 1285398
Cena od: 34 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Pre rodiny s deťmi

Výber termínu

06.04.2024 1 deň Last Minute 34 € +0 € autobusová
01.06.2024 1 deň First Minute 34 € +0 € autobusová
14.07.2024 1 deň First Minute 34 € +0 € autobusová
18.08.2024 1 deň First Minute 34 € +0 € autobusová
15.09.2024 1 deň First Minute 34 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový zájazd

Perex:
Čo poviete stratiť sa tak v nekonečných komnatách "viedenského Versailles", ktorý patrí medzi najkrajšie európske zámky. A nielen zámok Schönbrunn ale aj unikátna Schönbrunnská ZOO, kde môžete za pár hodín objaviť celý zvierací svet vás vtiahne do viedenského rušného víru plného nečakaných atrakcií. 


1. deň:
Výlet autobusom začneme v Bratislave cca o 08:00 h a pokračujeme do Viedne, kde vás pozývame na návštevu rozprávkového zámku Schönbrunn, ktorému sa hovorí aj „viedenský Versailles“. Barokový areál patrí k najkrajším v Európe a bol zapísaný na zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. Ako svoju letnú rezidenciu ho využívali rakúski cisári od polovice 18. storočia až do roku 1918. Narodil sa tu aj cisár František Jozef a v paláci s ním žila jeho slávna manželka Sissi. Súkromné izby panovníckeho páru sú súčasťou jedného z dvoch prehliadkových okruhov. Druhý okruh zahŕňa obytné priestory za vlády Márie Terézie. V hlavnej budove zámku sídli Detské múzeum (Kindermuseum Schloss Schönbrunn), v ktorom môžete poodhaliť tajomstvá, ktoré sa ukrývajú v komnatách zámku.Veď kto aspoň raz netúžil vkĺznuť do šiat, povinností, radostí i starostí života detí v minulých storočiach? Kto nie je zvedavý,ako sa obliekali? Vyhľadávaným cieľom turistov je okrem zámku aj rozľahlý park so zámockými záhradami a fontánami, plný bludísk a hier, skleníky s botanickými exponátmi, Palmový dom (Palmenhaus), Púštny dom (Wüstenhaus), krásny altán, Múzeum kočov (Wagenburg), kaviareň Gloriette a najstaršia zoologická záhrada na svete. Schönbrunnská ZOO je rozdelená na niekoľko samostatných pavilónov.V pavilóne dažďového pralesa (Regenwaldhaus) nájdete na tisícoch štvorcových metrov pravú džungľu z Bornea s visiacimi netopiermi. Akváriá  teráriá obývajú zvieratá z oblasti Amazonky a korálových útesov. Hmyz tu má tiež početné zastúpenie v pavilóne Insektarium. V polárnom pavilóne (Polarium) sa zas môžete stretnúť s tučniakmi alebo tuleňmi. Od roku 2006 je sprístupnený aj park nosorožcov. ZOO je domovom pre viac ako 4 000 zvierat zo všetkých kontinentov sveta, po berlínskej ZOO jedinej v celej Európe, kde môžete vidieť obrovské pandy Yang Yang a Long Hui. V priebehu dňa budete mať príležitosť uvidieť kŕmenie orangutanov, afrických slonov, tučniakov, austrálskych koál , supov, nazrieť do ríše dravých piraní a zažiť tropickú búrku dažďového pralesa.V ZOO aj v okolí celého Zámockého parku premáva panoramatická železnica.Vo večerných hodinách odchod na Slovensko s príchodom do Bratislavy cca o 19:00 h.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom, sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Vstupy, cestovné poistenie, miestenku.

Poznámka:
Foto Kindergeburtstage_©_SKB_Agentur Zolles

Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.

Schönbrunn

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »