Elegantný Petrohrad a hrdá Moskva - 9 dní zážitkov

Hotel Izmajlovo Hotel Izmajlovo Hotel Izmajlovo Hotel Izmajlovo Hotel Izmajlovo Hotel Izmajlovo Hotel Izmajlovo Hotel Izmajlovo Hotel Station S 13 Hotel Station S 13 Hotel Station S 13 Hotel Station S 13 Hotel Station S 13
Destinácia: Rusko
Kód zájazdu: 822847
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

internet, WiFi
Popis
Rusko je obrovská krajina, ktorá ponúka nekonečné možnosti na spoznávanie. Ak ste ešte neokúsili krásy veľkolepej Rusi, odporúčame navštíviť velikánov jej európskej časti – krásne mestá – Moskva a Petrohrad, ktoré Vás zaručene navnadia na ďalšie dobrodružstvá po Rusku.  V tomto zájazde máte všetky vstupy v cene!!!

Pre vstup do Ruska je potrebný PCR test s negatívnym výsledkom nie starší ako 48 hodín. Platí to pre všetkých cestujúcich do Ruskej federácie, aj zaočkovaní aj nezaočkovaní. Pri návrate na Slovensko je tiež potrebný PCR test, aby vás pustili na palubu lietadla.

Program:
1. deň
Prílet do Moskvy v poobedných hodinách
Transfer do hotela 3* a ubytovanie

2. deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela
Autobusová Exkurzia po Moskve (tri hodiny) – uvidíte napr. Tverskú ulicu, Parlament, bývalu centrálu KGB, Liubjanske námestie, Chrám Krista Spasiteľa, Biely dom, Vorobjove hory (panoráma mesta), MGU (Moskovká štátna univerzita), Park Víťazstva/Pamätník zasvätený druhej svetovej vojne atď. Prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok.
Možnosť fakultatívnej exkurzie- 30€ osoba
Exkurzia na vyhliadku vo veži „Federácie“ v Moscow city– spolu sa vyberieme na návštevu výhliadky vo veži Federácie (374 metrov vysoká veža je najvyššou vežou v Európe), ktorá sa nachádza na 89 poschodí, najväčšieho biznis centra v Európe. Na vyhliadku vo výške viac ako 200 metrov nás vyvezie výťah, ktorý ide rýchlosťou 8 metrov za sekundu. Dozviete sa informácie o jedinečnej architektúre Moscow city. Z vyhliadky uvidíte Expocentrum, Vežu Evolúcia, Vežu Impéria , Sklenené Afimall city a mnoho iných pamiatok. Na poschodí máte možnosť navštíviť aj 360 stupňový panorama bar, tak prečo si nevychutnať drink vo výšinách. Zároveň Vás čaká darček v podobe profesionálnej fotografie na pamiatku a zmrzlina na osvieženie. 

3.deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia do Kolomenskoje a obed 
–Kolomesnskojeje skanzen resp. múzeum v prírode, ktoré sa nachádza na predmestí Moskvy. Komplex meria 390 hektárov. Podľa archeologických nálezov je známe, že tieto miesta boli obývané už v dobe Kamennej, usaádzali sa hlavne pri rieke Moskva a jej prítokoch. Prvé písomné zmienky o Kolomenskom pochádzajú z roku 1336.  V 16 st. si ho cárska rodina vybrala za svoje letné sídlo.V tomto období bol vybudovaný aj chrám Nanebovstúpenia Krista, ktorý je aj v zozname pamiatok UNESCO a bol postavený na počesť narodenia Ivana Hrozného.
Tradičný ruský obed a ruské pitie čaju
Voľný čas

4.deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia po podzemných palácoch Moskvy 
– jedinečná prehliadka moskovského metra s jeho skvostami. Doslova sa stretnete s históriou moskovského metra na jeho najkrajších staniciach ako Námestie revolúcie, Kyjevskaja, Komsomolskaja, Novoslabodskaja či Bieloruská a mnoho iných.
Exkurzia po srdci Moskvy –pešia exkurzia po historickom centre mesta. Návšteva Kremľa a katedrály. Zvonica Ivana Veľkého, cár-zvon, cár-delo. Námestie katedrál – Uspenkaja katedrála, Blagoveščenskaja katedrála, Alexandrovská katedrála.
Voľný čas.
Exkurzia „Tajomstvá a legendy VDNCH“ – pešia exkurzia po slávnom VDNCH. Dozviete sa históriu vybudovania výstaviska, uvidíte najznámejšie pavilóny, fontány a legendárne Zelené divadlo. Zistíte, čo je vyobrazené na oblúku južného vchodu, prečo je vo VDNCH kruhová kino panoráma, kde stále prijímajú pionierov či čarujú s počasím. Želajte si niečo pri pamätníku „Šťastnej rodiny“.
19:00 Večera s folklórnym programom v tradičnej ruskej reštaurácii

5.deň
Raňajky v hoteli
Smer Petrohrad (presun rýchlovlakom- sapsan)
Transfer do  hotela
Večerná exkurzia na lodi po rieke Neva s výkladom  na otváranie mostov (trvanie cca 1,5 hodiny)

6.deň
Raňajky v hoteli
Po raňajkách o 10:00 nás čaká exkurzia „úžasný Sankt Peterburg“– návšteva Ermitáže, ktorá patrí medzi najväčšie múzeá na svete. Je ozajstnou pokladnicou svetovej kultúry a umenia a keď sa budete pozorne pozerať, môžete vidieť viac ako tri milióny exponátov. (trvanie cca 3 hodiny). A tiež autobusová exkurzia po Petrohrade (2 hodiny). Počas, ktorej Vám predstavíme architektúru, históriu a zaujímavosti tohto mesta. Urobíme zastávky pri Kazanskom chráme, budove admirality, chráme Kristovho vzkriesenia, dome Petra Veľkého, Jusupovskom paláci, Národnom múzeu Puškina, či pri kunstkamere
Po prehliadke voľný čas

7.deň
Raňajky v hoteli
Po raňajkách o 09:30 budú naše kroky viesť do Peterhofu, ktorý sa nachádza na brehu Fínskeho zálivu. Toto miesto nechal postaviť cár Peter I. Veľký a inšpiroval sa francúzskym Versailles. Ide o jeden z najpozoruhodnejších palácových a parkových komplexov na svete. Uvidíte celosvetovo známe úchvatné fontány Dolného parku, ktorých je v celom komplexe okolo 170. Peterhof patrí medzi svetové dedičstvo UNESCO. (Trvanie cca 5 hodín)
Návrat do hotela a voľný čas

8.deň
Raňajky v hoteli
Po raňajkách o 09:30 odchod na Exkurziu „Carskoje Selo“. Nepochybujeme o tom, že na túto exkurziu budete dlho spomínať. Prejdete sa miestnosťami, ktorými sa svojho času prechádzala cárska rodina a dozviete sa priam detektívny príbeh Jantárovej  komnaty, ktorá sa nachádza v paláci Kataríny II. Počas prechádzky v parku  Vám rozpovieme smutný príbeh dievčaťa s krčahom a ak budeme mať šťastie stretneme miestnych obyvateľov – veveričky. Odporúčame mať pri sebe za hrsť orieškov!
Návrat do hotela a voľný čas. (Trvanie 6 hodín)

9.deň
V ranných hodinách odubytovanie
odchod na letisko

*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22)

Ubytovanie

Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie:
Gamma-Delta 3* Izmailovo
Mega komplex Izmailovo je najväčší v Európe a je zaradený do zoznamu najväčších na svete. Vyznačuje sa veľkolepou organizáciou prijímajúcich hostí, založenou na najlepších moskovských tradíciách pohostinnosti a najnovších technológiách hotelového podnikania.

Station Hotel premiere V 18 4*
Station Hotel premiere V 18 4* v Petrohrade otvorili iba začiatkom roka 2020 a svojich budúcich klientov poteší nie len novučičkými izbami, ale úžasnou lokalitou a to priamo v srdci Petrohradu. Napr. metro stanica Majakovskaya je iba 6 min. pešo od hotela. Za 5 minút sa dostanete priamo na Nevský prospekt (centrálna ulica) a v blízkosti môžete navštíviť múzeum Faberge, Aničkov palác či múzeum Dostojevského. Hotel ponúka 24 hodinovú recepciu, WIFI v celom hoteli. Izby sú vybavené televíziou s plochou obrazovkou, sejfom, písacím stolom a vlastnou kúpelňou, ktorá má k dispozícii uteráky, fén a toaletné potreby. V izbe tiež nájdete župan, papuče, varnú kanvicu a čaj.

Cena zahŕňa
ubytovanie na 4 noci v hoteli Gamma-Delta 3* Izmailovo, Moskva
raňajky formou švédskych stolov
transfer z letiska v Moskve
transfery v rámci exkurzií
všetky exkurzie a vstupy do jednotlivých objektov uvedených v programe + obed
tradičná ruská večera s folklórnou show
transfer medzi Moskvou a Petrohradom (vlak alebo lietadlo)
ubytovanie v hoteli na 4 noci v hoteli Baltiya, alebo v hoteli Premiere, Petrohrad
raňajky formou švédskych stolov
všetky exkurzie a vstupy uvedené v programe
transfer na letisko v Petrohrade
sprievodca v slovenskom jazyku

Cena nezahŕňa
víza – 65€/osoba
fakultatívne exkurzia- 30€ osoba
cestovné poistenie 2,50€/deň/osoba
alebo cestovné poistenie Pandemic 4€/deň/osoba
letenky od 250€/osoba/ spiatočná letenka
Lístky na balet alebo operu- zabezpečíme na požiadanie ( celoročne okrem júl a august)

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »