Rozprávkové Švajčiarsko a ostrov kvetov Mainau

Destinácia: Švajčiarsko
Kód zájazdu: 1305161
Cena od: 329 €
Príplatky od: 10 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

28.08.2024 5 dní First Minute 329 € +10 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte krajinu čokolády, hodiniek, syrov, alpských jazier a rozprávkovej prírody – Švajčiarsko a prekrásny ostrov kvetov Mainau pri Bodamskom jazere.

Program :
1.deň :
odchod autobusom zo Slovenska vo večerných hodinách.


2.deň :
v ranných hodinách príchod k Bodamskému jazeru, kde navštívite nádherný kvetinový ostrov Mainau, ktorý patrí k najväčším a bezpochyby najkrajším atrakciám Bodamského jazera.
Nájdete tu nielen viac ako milión kvetov – niekoľko odrôd tulipánov, narcisov, hyacintov, ruží, ale aj vyše 250 druhov stromov – vzácne cédre a sekvoje.
Kvety a kríky sú upravené do rôznych tvarov.  Vďaka priaznivej klíme tu rastú palmy, citrusovníky  a rôzne stredomorské rastliny. 
Súčasťou je barokový zámok s fontánami a navštíviť budete môcť aj motýliu záhradu, prípadne mini ZOO.
Po návšteve ostrova Mainau sa presuniete k Rhýnskemu vodopádu, ktorý je najmohutnejší vodopád Európy a každoročne ho obdivuje najmenej dva milióny návštevníkov. Voda sa v šírke 150 metrov rúti do hlbín 23 metrov. Letný prietok vody činí 600, zimný 250 kubíkov za sekundu.  Po návšteve vodopádov odchod na hotel, kde sa ubytujete. Nocľah.


3. deň :
po raňajkách sa zastavíte v jednom z najkrajších miest Švajčiarska - v Luzerne, prezývané aj mesto svetiel. Prezývku dostalo vďaka legende, podľa ktorej anjel so svetlom ukázal prvým osadníkom, kde v meste majú postaviť kaplnku sv. Mikuláša. Dodnes v nej vraj nájdete mnoho milosti. V meste vás očaria uzučké uličky, stredoveké domy, pestré farby, kvety, malebné námestia.
V Luzerne sa nachádza najstarší drevený most v Európe - Kapellbrücke, ktorý padol takmer za obeť požiaru. O tomto nešťastí vedel skoro celý svet. Podarilo sa však zachrániť oba konce mosta a vežu.
Prejdete sa k jezuitskému kostolu, františkánskemu kostolu, uvidíte mestské hradby a pomník leva, ktorý pripomína 750 luzernských dôstojníkov a vojakov, ktorí po útoku revolučných síl na Tuilerie v Paríži ako poslední bránili kráľa a verní prísahe potom zomreli. 
Ďalšou zastávkou bude zámok Obernhofen na jazere Thunersee, ktorý patrí k najkrajším zámkom Európy a je vsadený  do nádhernej prírodnej, priam rozprávkovej scenérie.
V popoludňajších hodinách navštívite hlavné mesto Švajčiarska Bern, ktoré je ako jediné švajčiarske mesto zahrnuté do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO ako úchvatný príklad stredovekého mestského staviteľstva.
Piť pivo s ministrami je v Berne jednoduchšie ako v iných mestách. Človek si sadne do Café Féderal a s veľkou pravdepodobnosťou natrafí na členov vlády alebo parlamentu, ktorí tam neoficiálne vyjednávajú, stretávajú sa s obchodnými či politickými partnermi alebo si prídu len-tak na chvíľku odpočinúť.
Pozriete si najdlhšiu klenbu na svete, gotickú katedrálu, Medvediu priekopu, Bundeshaus – budovu švajčiarskej vlády a parlamentu. Nevynecháte ani vežu Zytgloggerturm, druhú najstaršiu stavbu Bernu, so slávnym hracím orlojom. Vo večerných hodinách príchod do hotela. Nocľah.

4. deň :
po raňajkách navštívite Ženevu, ktorá je centrom bankovníctva a významných medzinárodných organizácií a je najdrahším mestom Švajčiarska. Francúzsky politik Talleyrand povedal : ,,Existuje päť svetadielov : Európa, Ázia, Amerika, Afrika a Ženeva."
Prehliadku mesta začnete v anglických záhradách, kde uvidíte známe kvetinové hodiny, ktoré majú 5 metrov v priemere a sú tvorené zo 6500 rastlín. V závislosti od ročného obdobia vyzerajú zakaždým inak.
Neďaleko sa nachádza aj pamätník Sissi, rakúskej cisárovnej, ktorá tu bola zavraždená práve keď nastupovala na loď.  Prejdete sa po hlavnej obchodnej triede mesta Cours de Rive  s nádhernými, ale patrične drahými výkladmi. Zatúlate sa do historickej časti mesta s mnohými uličkami. Na Place du Bourg-de-For, v stredoveku trhovisko, nájdete kaviarne, obchody s umením, staré domy s obchodíkmi so starožitnosťami. Uvidíte katedrálu St. Pierre a zamierite aj k najstaršiemu domu v Ženeve - Maison Tavel. Samozrejme to je len zlomok toho, čo vás v meste čaká. 
V prípade záujmu možnosť plavby po Ženevskom jazere. Symbolom mesta je Jet d´Eau, 140 m vysoký vodotrysk. Silné čerpadlá sajú vodu jazera a vymrštia do vzduchu 500 litrov za sekundu. 
Individuálne voľno. Zastávka pri budove OSN. Krátka zastávka len na fotografovanie. Vo večerných hodinách odchod autobusom na Slovensko.

5. deň : 
príchod autobusom na Slovensko.

Približné časy odchodov z jednotlivých nástupných miest:
Nitra - cca o 20:00 hod.
Sereď - cca o 20:30 hod.
Trnava - cca o 20:45 hod.
Bratislava - cca o 21:30 hod.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
2 x ubytovanie v 3* hoteli
2 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Luzernu
prehliadku Bernu
prehliadku Ženevy
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse) Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 60 € /osoba/noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

nástupné miesta a príplatky : 
Nitra 9 € ( garantovaný zvoz )
Sereď 9 € ( garantovaný zvoz )
Trnava 9 € ( garantovaný zvoz )
Bratislava bez príplatku.
Všetky nástupné miesta budú realizované
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2 € /osoba/ noc
povinný vstupný poplatok turistického autobusu do Švajčiarska a Nemecka 10 € / osoba  ( rozpočítaný na počet miest v autobuse )
ostrov kvetov Mainau – 17,50 €/ osoba po skupinovej zľave
vodopády Rheinfall -  3 € / osoba po skupinovej zľave
plavba po Ženevskom jazere - 18 € / osoba
zámok Oberhofen 10 € / osoba po skupinovej zľave


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »