Semmeringský priesmyk

Semmeringský priesmyk-pohľad na skaly Semmeringský priesmyk- vlakový prejazd Semmeringský priesmyk-pohľad na skaly Semmeringský priesmyk- vlakový prejazd Semmeringský priesmyk- pamiatky
Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko, Semmering
Kód zájazdu: 1322273
Cena od: 47 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

26.05.2024 1 deň Last Minute 47 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový autokarový zájazd

Úvod:
Stredne náročná turistika pozdĺž Semmeringskej železnice (UNESCO) v priesmyku, známom už od čias stredoveku. Objavíte prekrásne vyhliadkové miesta s pohľadmi na impozantné viadukty a tunely s panorámou hôr Rex a Schneegerg - motívu bývalých 20-šilingových bankoviek.


Program 1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách (z Bratislavy o 09:00 h). Putovanie začína na stanici v obci Semmering a vedie pozdĺž trasy Semmeringskej železnice (UNESCO). Turistický chodník pozdĺž trate bol kedysi starým obchodným chodníkom cez Semmeringský priesmyk a dôkazy o jeho existencii siahajú až do stredoveku. Celú trasu lemujú informačné tabule a prekrásne vyhliadkové miesta, ktoré ponúkajú panoramatický pohľad na impozantné viadukty a tunely s horami Rax a Schneegerg v pozadí. Známy je „20–šilingový výhľad“, ktorý dostal názov podľa motívu zobrazeného na starých 20–šilingových bankovkách. Túra dlhá 9,5 km vedie zo Semmeringu k železničnej stanici Wolfsbergkogel a ďalej cez viadukt Fleischmann, Roter Berg, viadukt Kalterinne a Adlitzgraben do obce Breitenstein, odkiaľ nás autobus odvezie späť na Slovensko. Návrat vo večerných hodinách (cca o 18:00 h).


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Doprava:
Autokar.


Semmering

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »