Klenoty v údolí rieky Kamp

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1325260
Cena od: 48 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy
Gastro

Výber termínu

27.07.2024 1 deň First Minute 48 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový zájazd


1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách.Prvou zastávkou bude benediktínske opátstvo Altenburg. Nádherný barokový klenot stojí na mieste stredovekého kláštora. Slávny architekt Joseph Munggenast ho koncipoval ako obrovskú budovu s 200 m dlhým priečelím, za ktorým sa ukrýva 5 nádvorí. Vo vnútri sú reprezentačné sály, kostol a krypty. Prehliadková trasa  ponúka ojedinelé pohľady  do kláštornej archeológie a života spoločenstva v priebehu štyroch storočí. Kláštor patrí k najdokonalejším barokovým kompozíciám Rakúska. Návštevníkom je sprístupnená okrem odkrytej časti pôvodného gotického kláštora aj kláštorná knižnica s freskami slávneho barokového maliara Paula Trogera, krytpa, kostol, cisárske schodište a záhrady.
Po prehliadke odchod do historického mesta Eggenburg. Obteká ho riečka Schmida, jeden z prítokov rieky Kamp. Krajina okolo Eggenbergu je kamenistá. Pieskovcové skaly boli vodou a vetrom opracované do bizarných tvarov. Po dlhé generácie sa tu ťažil biely kameň, z ktorého bolo postavených množstvo palácov vo Viedni. Dnešný Eggenburg patrí k najzachovalejším stredovekým mestám Rakúska. Jeho honosné stavby  vypovedajú o bohatstve mesta, ktoré zbohatlo nielen vďaka pieskovcu ale predovšetkým vďaka obchodu s vínom a soľou.  Pri prechádzke v centre budeme obdivovať renesančný tzv. "maľovaný" dom , krásne meštianske domy, morový stlp, pranier, kostol sv. Štefana a zachovalé mestské hradby.
Na záver navštívime Langenlois v údolí rieky Kampy. Neprehliadnuteľným architektonickým dielom uprostred viníc je Loisium  (Svet vína), futuristická stavba, koncipovaná ako návštevnícke centrum s reprezentatívnou vinotékou. LOISIUM vkusne spája modernú architektúru so storočnou kultúrou vína. Počas výletu do úchvatne zinscenovaného sveta vínnych pivníc nahliadneme do procesu výroby vína a necháme si rozmaznávať  chuťové poháriky pri ochutnávke vína.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »