Farby toskánskeho vína

Toskánska krajina, poznávací zájazd, Taliansko Toskánska krajina, poznávací zájazd, Taliansko Toskánska krajina, poznávací zájazd, Taliansko Bicykel- poznávací zájazd, Taliansko Mesto poznávací zájazd, Taliansko Mesto poznávací zájazd, Taliansko Víno- poznávací zájazd, Taliansko Hrozno-poznávací zájazd, Taliansko Domy- poznávací zájazd, Taliansko Krajina - poznávací zájazd, Taliansko
Destinácia: Taliansko, Toskánsko (Florencia)
Kód zájazdu: 1327905
Cena od: 781,10 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

18.09.2024 5 dní First Minute 781,10 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
5-dňový autokarový zájazd

Úvod:
Malebné Toskánsko je najznámejším a pravdepodobne najdôležitejším vinárskym regiónom Talianska, pričom miestne vína rozhodne patria medzi svetovú špičku. Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Chianti sú pojmami a z každého z nich vás čaká lahodná ochutnávka. Gurmáni si prídu na svoje na typických toskánskych obedoch a milovníci histórie si nenechajú ujsť prehliadku starobylej Sieny. 

1. deň:
Ktosi neznámy raz povedal, že „Toskánsko tvorí rozprávky za súmraku“. My sa nazdávame, že tento taliansky región gurmánov a pôžitkárov je rozprávka sama o sebe. V ranných hodinách vyrazíme zo Slovenska (z Bratislavy cca o 06:00 h), s tranzitom cez Rakúsko a ubytujeme sa v okolí Sieny.

2. deň:
Dnes navštívime gotikou nasiaknutú Sienu. Spoznáme jej historické centrum, ktorému dominuje Palazzo Publico s vežou Torre del Mangia, odkiaľ sa naskytne výhľad na námestie Piazza del Campo v tvare mušle. 4-chodovýobed v typickej talianskej reštaurácii nás posilní na prehliadku kamenného mestečka San Gimignano, ktoré je stelesnením toskánskeho ducha a zaslúži siplnú pozornosť. Ochutnáme kvalitné víno Chianti, vínny destilát grappa a naučíme sa rozoznávať najkvalitnejšie talianske olivové oleje.

3. deň:
Pozrieme si stredoveké mesto ležiace na kopci, Montepulciano, ktoré fascinovalo filmárov Anglického pacienta, či Pod toskánskym slnkom. Z hradieb Montepulciana sa ponúka pekný výhľad na Umbriu, južné Toskánsko a vinohrady, kde sa pestuje hrozno na víno Nobile. Jeho chuť a buket sami posúdime pri ochutnávke v historickej pivničke. Naše kroky ďalej povedú do malebnej dedinky Pienza v obklopení kopcov Val d’Orcia. Krajina vystrihnutá ako z typickej toskánskej pohľadnice. Tu si v miestnej reštaurácii pochutíme na výdatnom toskánskom obede.

4. deň:
Navštívime kláštor Monte Oliveto Maggiore, preslávený freskami Signorelliho a Sodomy. Pokračujeme do mestečka Montalcino, ležiaceho v údolí Orcia, obkoleseného vinicami, kde dozrieva hrozno na červené víno Brunello. Neminie nás ochutnávka vína s príznakom jedného z najlepších talianskych vín. Po ochutnávke sa necháme pozvať na ďalší gurmánsky zážitok v podobe 4-chodového menu. V popoludňajších hodinách zájdeme na návštevu románskeho kostola Sant’Antimo, ktorého počiatky sú zahalené legendami.

5. deň:
Po raňajkách sa vydáme späť na Slovensko. Návrat vo večerných hodinách.


Ubytovanie:
4x v hoteli 3*.

Stravovanie:
4x raňajky, 3x 4-chodové gurmánske obedové menu.


Doprava:
Autokarová.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 4x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. 3x 4-chodové gurmánske obedové menu. 3x ochutnávku vína. 1x ochutnávku olivového oleja a grappy. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Doplatok za 4 večere. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie. 


Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »