5-dňový silvestrovský zájazd do Milána

Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1330372
Cena od: 269 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

29.12.2024 5 dní First Minute 269 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úžasná 5-dňová prehliadka najkrajších pamiatok Milána, Benátok a Verony vrátane Silvestra v Miláne so sprievodcom a ubytovaním na dve noci v hoteli s raňajkami.

Program zájazdu:
1. deň:
Odchod zo Slovenska.

2. deň:
Ráno príchod do Benátok - do časti Mestre, kde prejdete mostom do Benátok. Peši sa prejdete okolo vlakovej stanice a postupne budeme pokračovať po ceste až k Námestiu Svätého Marka. Uvidíte tradičný trh, následne sa presunieme cez najstarší kamenný most Ponte Rialto a následne sa prejdeme úzkymi uličkami na námestie venované patrónovi Benátok a to svätému Markovi. Za návštevu stojí Bazilika Sv. Marka, kde nájdete relikvie svätca. Bazilika je prepojená s Dóžovým palácom, ktorý bol vystavaný pre vládcu Benátok a celkovo sa v histórii vystriedalo až 120 dóžat a ani jeden nezomrel prirodzenou smrťou. Okolo obeda si môžete užiť výhľad zo zvonice, kde uvidíte celé Benátky alebo si užijete kávu v kaviarni Florián, kde chodili na návštevy aj rakúsky vojaci. Kaviareň sa nachádza v prokuráciach. Staré a nové prokurácie sú spojené časťou, ktorá bola vystavaná Napoleonom, ktorý sa do Benátok zamiloval. Podvečer odchod do Milána a voľný čas v okolí hotela.

3. deň:
Po raňajkách na hoteli sa pripravíte na neskutočný večer, ktorý sa bude konať v srdci Milana a to v oblasti slávneho Duoma. Po príchode metrom do centra Milána sa zastavíte spoznať historické centrum Milána, opradené Leonardom Da Vincim. Obraz posledná večera je namaľovaný v kostole Santa Maria delle Grazie. Významný taliansky rod Sforza, ktorý vládol v Miláne po rode Visconti zanechal obrovský hradný areál, ktorý určite Vášmu oku neminie. Srdcom Milána je ale katedrála Duomo a galéria Victoria Emanuela II., prvého kráľa zjednoteného Talianska a opera La Scala. Večer strávite na oslavách Nového roku, doprevádzaného spoločenským programom. Následne návrat na hotel v nočných hodinách.

4. deň:
Odchod po raňajkách z hotela a smer romantická Verona. Z vlakovej stanice sa pešo prejdeme do centra mesta, kde sa nachádza balkón Rómea a Júlie. Presun okolo famóznej Arena di Verona, kde do dnešných dôb zažijete koncerty. Návšteva Palazzo Vecchio a potom voľný čas na kávu, na neskorý obed, či suveníry. Odchod na Slovensko vo večerných hodinách.

5. deň:
Príchod na Slovensko okolo predobedňajších hodín.
Zmena programu vyhradená.

V cene je zahrnuté:
• doprava luxusným klimatizovaným autobusom
• 2x noc v hoteli s vlastným sociálnym zariadením a sprchou
• 2x raňajky v hoteli
• 3-dňová prehliadka Milána, Benátok a Verony so sprievodcom
• zákonné poistenie v znení zákona 170/2018 Z. z.

V cene nie je zahrnuté: 
• príplatok za jednoposteľovú izbu (125 € na celý zájazd)
• komplexné cestovné poistenie (možnosť poistiť sa cez CK za zvýhodnených podmienok v poisťovni UNIQA: 2,80 € / deň do 70 rokov, 3,80 € / deň nad 70 rokov)
• prípadné vstupy do múzeí, pamiatok, atď. (individuálne viď vyššie)
• poplatok za vstup a parkovné turistického autobusu - rozpočítané na počet miest v autobuse - 20 €
• poplatok za miestenku (môžete si určiť presné miesto v autobuse) - 9 €
• odporúčané vreckové min. 70 € na osobu
• cena za kompletnú dopravu miestnou dopravou počas zájazdu - cca 8 €
• pobytová taxa - hradí sa na mieste
(Pozn.: Výška vreckového je vyslovene odhadovaná, zahŕňa len približnú výšku vstupného do pamiatok, múzeí, príp. cenu lokálnej prepravy, no nezahŕňa individuálne nákupy v obchodoch, nákup suvenírov, reštaurácie a pod.)

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »