Aljaška, Yukon - volanie divočiny

Najdlhší ľadovec v USA - Matanuska Glacier, ktorý je ľahko prístupný aj z cesty. foto: Ľubor KUČERA Krásna turistická trasa aljašskou divočinou v Národnom parku Wrangell - St Elias. foto: Ľubor KUČERA Keď všetko kvitne, Aljaška je najkrajším miestom na zemi.
foto: archív BUBO Odvážite sa okúpať v ľadových jazerách? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Výhľady vždy stoja za to. A najmä na krásnu prírodu. foto: Ľubor KUČERA – BUBO /uploads/covery zajazdov/Aljaska_ChrisMcLennan_SilverSalmonCreekLodge101-jpg-58.jpg Zaujímavé múzeum nielen o aljašskej prírode či histórii, ktoré sa nachádza v srdci Anchorage. foto: Los na golfe? Nič nie je nemožné na The Creek course v Anchorage. Aljaška je plná zveri a treba sa mať na pozore. foto: archív BUBO Nikdy neviete, čo na Vás číha za najbližším rohom.
foto: Pavel FELLNER – BUBO Aljaška nám bude aj chutiť.
foto: archív BUBO Smerom do Sewardu prechádzame údoliami s nádhernými výhľadmi.
foto: Martin KARNIŠ – BUBO Aj o takýchto stretnutiach je naša cesta Aljaškou.
foto: archív BUBO Vstup na Kenajský polostrov, smerujeme do príjemného mesta Seward. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Tyrkysový ľadovec Exit a krásna príroda okolo neho pri mestečku Seward. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Ľadovec Exit je jedným z najľahšie dostupných ľadovcov vôbec a na vyhliadky vedú jednoduché turistic Socha kapitána Cooka hľadiaca do zálivu na pobreží v meste Anchorage. foto: archív BUBO Mestečko Seward leží v zálive obklopené krásnymi horami. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Ochutnajte niektoré z lokálnych pív.
foto: archív BUBO Takýchto pohľadov na drsnú prírodu Aljašky sa nebudete vedieť nasýtiť. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Prvý pohľad na veľryby nás všetkých dostane. foto: archív BUBO Plavba v divokých Kenajských Fjordoch je ozajstným zážitkom. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Vráskavce dlhoplutvé, kosatky, morské vydry, uškatce a mnoho iných morských zvierat obýva vody Kenaj Vráskavce dlhoplutvé sú známe svojimi výskokmi a my len budeme dúfať, že sa nám tento moment podarí Ľadovcové jazyky spúšťajúce sa z obrovského ľadovcového poľa až k oceánu. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Aljaška má viacero tvárí a ani jednej sa nebudete vedieť nabažiť.
foto: archív BUBO Kenajské Fjordy sú nezabudnuteľné. Pohľady na ľadovce, zasnežené hory. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Stačí mať len oči otvorené. Losice je často vídať práve v jazierkach. foto: archív BUBO Tu sa naučíte rozoznávať medveďa grizly od baribala, čo je pre miestnych ľudí žijúcich v divočine ve Akých miestnych obyvateľov stretneme v tejto divočine?
foto: archív BUBO Vidieť medveďa grizly vo voľnej prírode je úžasné. foto: archív BUBO Pre takéto stretnutia si Aljašku zamilujeme.
foto: archív BUBO Okrem grizlyho môžete vidieť aj medveďa baribala. foto: archív BUBO Pri dobrom počasí sa nám v celej svojej nádhere ukáže zasnežený masív  Denali / Mount McKinley a na Poznáte urzona? Je to severoamerický dikobraz, ktorý trávi väčšinu času na stromoch.
foto: archív BU Príroda je skutočne nevyspytateľná a v každom kroví sa môže ukrývať zviera.
foto: Ľubor KUČERA – BUB Aljaška skutočne pripomína rozprávku. foto: archív BUBO Aj takéto parohy sa dajú nájsť v divokej prírode. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Plavba zrekonštruovaným lopatkovým parníkom je zážitok sám o sebe. Buďte pripravení na americký spôs Dozvieme sa aj ako miestni domorodci tradične spracúvali ryby. foto: Ľubor KUČERA – BUBO A takto naťahovali kože zo zvierat, ktoré ulovili. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Už ste poslali pohľadnicu domov? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Psíkov do záprahov aj mašérov stretneme na záver plavby po rieke Chena osobne.
foto: Martin KARNIŠ – V mestečku North Pole sa zastavíme v obchode, kde sú celoročne Vianoce a býva tu Santa Claus. foto: Zabudnuté obchodíky uprostred divočiny. foto: Ľubor KUČERA – BUBO BUBO ryžovanie zlata. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Osada s vtipným názvom – Chicken. Paradoxom je, že tu nikto nechová ani jednu sliepku a názov vzniko Z recesie sa stal ale dobrý predajný artikel a miesto je turistami vyhľadávané – ak majú týmto „zapa Hranica medzi USA a Kanadou, stojíte na Aljaške a o pár metrov ďalej už je Yukon. foto: Ľubor KUČERA Tadiaľto prechádza hranica, krížom cez divokú tajgu. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Ktorým smerom sa vybrať? foto: Ľubor KUČERA – BUBO Vstupujeme do Kanady a teritória Yukon. Jeho motto znie: Väčší než život.
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Top of the World Highway, Do slávneho zlatokopeckého mesta DAWSON CITY sa dostaneme kompou cez rieku Yukon tam, kde sa končí s Výhľad na legendárne mestečko Dawson City a ešte legendárnejšiu rieku Yukon. foto: Ľubor KUČERA – BU Mesto bolo založené v roku 1896 ako centrum zlatokopov.
foto: Martin KARNIŠ – BUBO Dawson City akoby zamrzlo v čase. foto: archív BUBO Historické drevené budovy, nespevnené chodníky- atmosféra v zlatokopeckom Dawson City. foto: Ľubor K Niektoré budovy v mestečku už majú svoju slávu za sebou. foto: Ľubor KUČERA – BUBO V tejto chalúpke býval a tvoril legendárny spisovateľ Jack London. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Vysvetlíme si aj ako sa zlato ryžuje v súčasnosti. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Tu je plán parciel, ktorá si zlatokopi museli kúpiť, aby na nich mohli ryžovať. foto: Ľubor KUČERA – Hľadanie zlata pomocou panvice v potoku Hunker Creek.
foto: Ľubor KUČERA – BUBO Budeme mať aj my šťastie na takýto nuget?
foto: Martin KARNIŠ – BUBO Moderná ťažba zlata, ktorá ale ani náhodou nie je menšou drinou ako pred 100 rokmi. Zlata je tu už o Zlaté vločky, aké môžete aj Vy vyryžovať v zlatonosnom potoku.
Martin KARNIŠ – BUBO A niektorí z nás mali šťastie a vyryžovali si zlatú šupinku. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Pereje Zastavíme sa aj na takýchto krásnych výhľadoch na rieku a prírodu Yukonu. foto: Ľubor KUČERA – BUBO Cesta nás zavedie aj k dreveným mostom, cez ktoré kedysi prechádzala dostavníková cesta z Whitehorse Zahráte si golf na ihrisku, ktoré sa desaťročia hrdí reklamou Aj takéto ploty majú sem tam domáci. foto: archív BUBO Parník SS Klondike, ktorý kedysi premával po rieke Yukon v meste Whitehorse. foto: Ľubor KUČERA – BU Odvezieme sa proti prúdu rieky Yukon a pozrieme sa na úzky Miles kaňon, kade lode splavujúce rieku ť
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333563
Cena od: 5 550 €
Príplatky od: 532 €
Doprava: letecká
Termín: 01.07.2024 13/12 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83372333

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Anchorage Typ ubytovania:
USA, Aljaška, Anchorage
Seward
USA, Aljaška, Seward
Whitehorse
Kanada, Yukon, Whitehorse
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »