Island

Pripravili sme pre vás intenzívnu cestu za poznávaním Islandu, na ktorú veríme, len tak skoro nezabu Najobľúbenejšou atrakciou tohto vodopádu je, že sa viete prejsť poza neho a zažiť tak pocit padajúce /uploads/usr/10872/zajazdy/island/cover/robert_taraba_island_cover_landmana.jpg Príjemná prehliadka centra Reykjavíku s tými najzaujímavejšími miestami. Množstvo obchodíkov, kaviar Nesevernejšie hlavné mesto sveta a hrdí Islanďania, ktorí každoročne oslavujú 17. Júna svoj najväčší Výhľad na starý prístav z budovy Harpa v Reykjavíku. Z tohto prístavu vyplávame aj na pozorovanie ve Slnečné plavidlo alebo Sun Voyager je jedným z najznámejších symbolov Reykjavíku. Nachádza sa v príj Obľúbené jazero Tjörnin, idylické miesto oddychu domácich aj návštevníkov. Jazero a jeho okolie je ú Bude Hallgrímskirkja prvý krkolomný názov, ktorý sa naučíme? Pred týmto známym kostolom Reykjavíku s Z ikonickej veže Hallgrímovho kostola sa vám naskytne krásny pohľad na celý Reykjavík.
foto?: Robert Hotel Fosshotel Reykjavík je kombináciou slušnej kvality a vynikajúcej polohy v srdci Reykjavíku.
fo Tento štýlový hotel, ktorý je v súčasnosti najväčším na Islande, disponuje 16 poschodiami so skvelým Reštaurácia Haust vám naservíruje vynikajúce kulinárske zážitky v elegantnom, modernom prostredí s d Ak ste fanúšikom jahňaciny, na Islande si pochutíte. Odporučíme vám výborné reštaurácie, ktoré Vás u Verili by ste, že pivo bolo na Islande až do 1.3.1989 zakázané? No dnes si ho vychutnáte v kvalitnýc V okolí Reykjavíku nájdete niekoľko kvalitných golfových rezortov. Pýtajte sa svojho sprievodcu.
fot Vyrážame na známy islandský zlatý okruh. Našou provou zastávkou je kolíska islandskej demokracie. Pr Kontinentálna trhlina v Národnom parku ?ingvellir je jedným z najlepších miest, kde môžete pozorovať Pohľad na zlatý vodopád Gullfoss vám vyrazí dych. Nachádza sa na hornej časti rieky Hvitá, ktorá je Vodopád ústí do 2,5 km dlhého čadičového kaňonu, ktorý bol vytvorený povodňovými vlnami na konci pos Prichádzame do geotermálnej oblasti. Síra v ovzduší a stúpajúca para prezrádzajú, že ostrov pod naši Strokkur - najznámejší islandský gejzír. Takéto divadlo si užijeme každých 6 až 8 minút, niekedy dok Na večer vyrazíme za gurmánskymi špecialitami do jednej z reštaurácií Reykjavíku. Islanďania si potr Južným pobrežím sa budeme postupne dostávať až na najjužnejšie miesta Islandu. Cestou budeme prechád Impozantný Seljalandsfoss je jedným z najznámejších a najobľúbenejších vodopádov Islandu. Prejdeme s Na Islande žije 3x toľko oviec čo obyvateľov. Pasú sa voľne a najčastejšie sa zdržiavajú v trojiciac Na čiernych plážach južného Islandu si užijeme krásne výhľady. 
foto?: Martin Šimko — BUBO Podmanivá krása Reynisfjary. Len divoký Atlantik a čierny sopečný piesok. V pozadí slávne útesy Dyrh Čadičové jaskyne a útesy na ktorých hniezdia islandské Alky, častokrát označované ako papagáje sever Alky - rozkošný symbol Islandu, ktorý má v slovenčine pomenovanie ako mníšik bielobradý.
foto?: Robe Titul najjužnejšej dediny na Islande patrí maličkej obci Vík (Vík í Mýrdal). Zo severných okien svoj Perfektné osvieženie na letné dni. Ľadovcový jazyk Mýrdalsjökull. 4. najväčší ľadovec na Islande. S Pripravili sme pre vás unikátny zážitok a vy sa môžete poprechádzať po islandskom ľadovci. Tento fak Po úvodnej inštruktáži vyrážame na dobrodružnú túru po najjužnejšom ľadovci Islandu - Sólheimajökull Jazda na skútroch po ľadovci je jedinečným zážitkom, ktorý vám odporúčame vyskúšať. Jazda je nenároč Zajazdite si po ľadovci na snežných skútroch a ulovte spolu s nami adrenalínový zážitok. Výlet na sn Jeden z ikonických vodopádov padá z bývalých pobrežných útesov, ktoré sa dnes nachádzajú asi päť kil Mierime kam iní nie. Len my a mesačná krajina. Vstúpili sme do rezervácie Fjallabak v islandských vy Vo vnútrozemí Islandu narazíme aj na rieky a jazerá. Jedným z nich bude nádherné vulkanické jazero F Dvojhodinovú túru Dúhovými horami zvládne takmer každý. Cesta nás prevedie okolo tohto lávového poľa Neopakovateľné výhľady na drsnú Islandskú prírodu a samotný terén vás uchvátia. Veď kedy ste naposle Isto už chápete prečo sa oblasť Landmannalaugar prezýva ako Dúhové hory. Nájdete tu hádam všetky far Na začiatku leta sa tu stretneme aj so snehom, ktorý sa na niektorých miestach vo vnútrozemí Islandu Pre tých zdatnejších turistov je tu aj možnosť užiť si výhľady z hory Bláhnjúkur.
foto?: Zuzana Hábe Termálne premene v kempe Landmannalaugar sú alternatívou ako príjemne stráviť voľný čas v Dúhových h Cestou späť prechádzame pod bránou do pekla ako sa prezýva slávna sopka Hekla. V minulosti úrodná ob Dnešný deň si môžete spestriť nákupmi, návštevou zaujímavých múzeí a budete mať čas aj fakultatívne Zo starého prístavu v Reykjavíku vyrážame na ranné pozorovanie veľrýb. Trojhodinové vodné safari. To Na pozorovanie veľrýb vyrážame z odborníkmi, ktorým záleží na životnom prostredí. Spoločnosť Elding Pozorovanie veľrýb je ozajstným zážitkom. Uvidíme vorvaňa? Alebo vráskavca minke? No môže sa aj stať Islandské kone, ktoré sem priviezli už Vikingovia. Aj vďaka zákonu z roku 930 n.l. sa z nich stalo n Rettír je úžasný zážitok. Islanďania na stovkách koní zháňajú z pastvín voľne pasúce sa tisícky ovie Ako vyzerá sopka z vnútra? Odpoveďou na túto otázku je ďalší z fakultatívnych výletov do útrob sopky Do vnútra jej krátera (120 metrov) sa spustíte otvorenou lanovkou. Už samotný zostup bude zážitkom. Cesta do stredu zeme ako zo slávneho románu Jules Verneho. Sopka hrá všetkými farbami. 
foto: inside Na obed určite odporúčame špeciality z kvalitných islandských rýb, ktoré si vychutnáte v jednej z re Kúpanie v Modrej lagúne, ktoré je zahrnuté v cene zájazdu je úžasným záverom nášho zájazdu. Veríme, Modrá lagúna patrí k najnavštevovanejším atrakciám Islandu a rozhodne bude patriť k nezabudnuteľným Dokonalý oddych v štýle obyvateľov Islandu.
foto?: Robert Taraba — BUBO
Destinácia: Island, Región hlavného mesta, Reykjavík
Kód zájazdu: 1333653
Cena od: 2 295 €
Príplatky od: 422 €
Doprava: letecká
Termín: 06.07.2024 6/5 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83373225

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Reykjavík Typ ubytovania:
Island, Región hlavného mesta, Reykjavík
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »