Island - královstvo gejzírov

Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1336231
Cena od: 2 150 €
Príplatky od: 220 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

05.09.2024 7 dní First Minute 2 150 € +220 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Program:
1.deň
večer odlet z Viedne na letisko Keflavík na Islande, transfer na ubytovanie a nocľah.

2.deň
raňajky, cestou po južnom pobreží uvidíme vrchol sopky Hekla a pod svetoznámou sopkou Eyjafjallajökull sa prejdeme za vodnú stenu vodopádu Seljalandsfoss.V tiesňave uvidíme vodopád Gljúfrafoss a urobíme vychádzku pozdĺž kaskády vodopádov až ku 60 metrovému vodopádu Skógafoss. Ďalej navštívime čiernu pláž pri mestečku Vík a uvidíme nádherný splaz ľadovca Sólheimajökull. Ubytovanie a nocľah v okolí mestečka Kirkjubajarklaustur.

3.deň
raňajky, výlet do kráľovstva ľadu začne v ľadovcovej lagúne Jökulsárión. Aby bol zážitok čo najpôsobivejší, čaká nás plavba po jazere obojživelným člnom. Cestou späť prejdeme národný park Skaftafell a urobíme si vychádzku k vodopádu Svartifoss s pozadím čiernych čadičových stĺpov. Ubytovanie na 3 noci v meste Selfoss, nocľah.

4.deň
raňajky, dnes je na programe návšteva „zlatého trojuholníka“: sídlo biskupstva v Skálholt, oblasť Geysiru s aktívnym gejzírom Strokkur (každých 5 minút vyvrhuje do výšky 20 m horúcu vodu) a krásny vodopád Gullfoss, kde voda padá až do hĺbky 32 m. Zastavíme sa aj v NP ?ingvellir, kde sa rozostupuje európska a americká litosférická doska. Návrat na ubytovanie, nocľah.

5.deň
raňajky, prehliadka hlavného mesta Islandu – Reykjavik (radnica, parlament, moderný kostol Hallgrímskirkja a vodojem Perlan). V prípade priaznivých podmienok možnosť zúčastniť sa plavby za veľrybami, návrat do hotela a nocľah.

6.deň
raňajky, dnes absolvujeme nenáročnú turistiku na sopečnom polostrove Reykjanes a navštívime čerstvé lávové pole z erupcie v roku 2021. Popoludní kúpanie v termále Modrá lagúna (vstup je nutné objednať pri prihlásení na zájazd), resp. individuálne voľno, transfer na letisko.

7.deň
po polnoci odlet do Viedne.

Ubytovanie:
5 x v izbách s príslušenstvom (sprcha, WC) v turistickom hoteli, resp. v chatkách.

Stravovanie:
5 x raňajky.

Doprava:
Letecká doprava » Viedeň – Keflavík a späť.

Ostatné:
doprava na Islande autobusom alebo mikrobusom podľa programu, plavba obojživelným člnom po ľadovcovej lagúne, česky alebo slovensky hovoriaci sprievodca CK, DPH.

Povinné príplatky:
letiskové, bezpečnostné a servisné poplatky 220 €/os.

Priplatky:
za 1/1 izbu 300 €, vstupné do termálu Modrá lagúna 85 €/os. (vrátane uteráku a 1 nápoja), Modrá lagúna pre dieťa do 13 rokov zdarma, 4 x večera 180 €/os. (250 € pre 9162), transfer Bratislava - letisko Viedeň a späť 25 €/os.

Naša ponuka


Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »